In onze werkplaats
gebeurt meer.

Stronk is een vrijplaats voor jong en oud gevestigd in onze werkplaats in Dongen

Het is een fysieke plek waar(uit) je als kind, jongere of adolescent van alles kunt creëren. In eerste instantie oogt Stronk als een normale werkplaats in Dongen maar, er gebeurd veel meer.
3

Zo werken we o.a. samen met thuiszittende jongeren en leergierige jeugd.

Dat doen we bewust omdat we zien dat de jeugd te veel in het hoofd zit en te weinig met de handen werkt. Praktisch aan de slag zijn biedt volgens ons de mogelijkheid om zelfstandig te gaan leren handelen en denken. Je gaat probleemoplossingsgericht aan de slag en dit stimuleerd het zelfvertrouwen. Ben je bij ons binnen dan ben je deel van ons team en behandelen we je gelijkwaardig. En dat vinden wij belangrijk.
7

Een veilige (sociale) omgeving als basis voor onze werkplaats

We zijn bewust in Dongen gestart omdat hier ons eigen netwerk is geworteld. Dit lijkt ons een eerlijke en waardevolle aanvulling op de vruchtbare omgeving waar we zelf in opgegroeid zijn. We willen ons dorp verrijken en b(l)oeiender maken in de toekomst. Daarom investeren we in Dongen en de omliggende regio.

We hebben een eigen vrijplaats gecreëerd

Om te werken aan onszelf en onze producten. Deze stellen we graag open voor onze (jonge) medemens en begeleiden ze dan ook in hún persoonlijke ontwikkelproces. Want dat is wat wij écht belangrijk vinden: werken met echte mensen, gereedschappen en materialen. Dat maakt onze gezamenlijke wereld eerlijk en waardevol.
maps