Wie we zijn en
waarom we dit doen

Over Stronk

Stronk is een mensbeeld dat praktisch wordt uitgeoefend in onze werkplaats in Dongen. Het is een manier van kijken naar de mensen, een manier van werken met mensen en het zien van potentie in groei en persoonsontwikkeling.

Zo werd de naam ‘Stronk’ geboren: als een afgekapte boom die uit de grond is getrokken. Diezelfde stronk is ooit een boom in groei geweest maar is vervolgens afgekapt door allerlei denkbare redenen. De wortels zijn er nog maar ze missen een stevige bodem. Wij vergelijken dit met jongeren die niet meer passen in onze maatschappelijke systemen en een ander platform mogen krijgen om zich te ontwikkelen.

Bij Stronk bieden we een voedingsbodem. Hiermee bedoelen we dat we je helpen groeien in je zelfvertrouwen, je een plek geven om praktisch te leren, een luisterend oor te bieden en een veilige omgeving om aan jezelf en projecten te werken. Vanuit deze startpositie krijgt ‘de stronk’ weer de kans om stevig en veilig te gaan groeien.

rsz_stronk_mark

Mark

Mijn naam is Mark Jonkers (1992) en ik ben een technische, creatieve jongeman uit Dongen. Ik hou enorm veel van muziek maar nog meer van ‘maken’. Sinds kinds af aan ben ik al in de weer met hout, metaal, elektronica en allerlei andere materialen waar ik weer nieuwe dingen van weet te maken. Zo heb ik decors gebouwd voor een kerstshow bij een lokaal tuincentrum, aan carnavalswagens gelast, professionele boomhutten gebouwd en bewegende poppen gemaakt voor een recreatiepark. Daarnaast heeft de ontwikkeling van mensen mij altijd ernorm geïnteresseerd en heb ik zelf ook al jong mogen ervaren hoe het is om met je persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn.

Stronk is voor mij een ontwikkel- en orientatieplaats waarin ontdekken, maken en aan jezelf werken centraal staan. Met mijn materiaalkennis, mensenkennis en hbo Mechatronica sta ik jongeren bij in hun ontwikkeling als maker. Stronk is een fijne, professionele en veilige werkplaats waar je jezelf mag zijn; Jorus en ik zullen er alles aan doen om dat te mogelijk te maken.

Binnen Stronk zorg ik ervoor dat er altijd wat zinvols te doen is. Wij maken mooie producten op maat voor particulieren en organisaties. Er valt altijd wat te leren, te spelen en te doen. Heb je vragen over gereedschap of materialen, kom dan vooral naar mij. Daarnaast deel ik graag mijn ervaringen in gesprek met professionals in de zorg en met ouders, alles in dienst van de ontwikkeling van onze jongeren.

Het geeft me veel voeldoening wanneer ik jongeren mag helpen weer een stapje dichter bij zichzelf te laten komen en te laten inzien dat ze altijd wat moois kunnen maken met hun eigen handen. Verder vind ik het prachtig om met de jongeren van Stronk uitdagende en eigenzinnige opdrachten uit te voeren en hoop ik in de toekomst ook zelf producten of objecten te ontwerpen en te bouwen

Jorus

Mijn naam is Jorus Rompa (1992) en ik ben een enthousiaste, muzikale jongeman uit Dongen. Ook ik hou enorm veel van muziek en ik vind ‘het leven’ een knijter interessante ervaring waar ik elke dag met veel bewondering doorheen wandel.

Stronk is voor mij een samenkomst van alles wat ik tot op heden in mijn jonge leven gedaan heb. Met mijn hbo Pedagogiek op zak en werkervaring bij verschillende bedrijven en instellingen besloot ik – samen met Mark – een mengeling te maken van deze activiteiten en expertises.

Binnen Stronk pak ik alles op wat om een jongere heen speelt (inclusief het bureaucratische systeem) en zorg ik voor verbinding tussen de jongere en de verschillende partijen. Daarbij verbind ik ook partijen onderling en voer ik vaak met succes procesregie. Dit is een leuke, soms frustrerende maar altijd vruchtbare positie. Ik sta letterlijk ‘naast’ een jongere op de vloer en kan daarmee een helder beeld schetsen van de belevingswereld van de jongere en het systeem dat om hem/haar heen zit.

Het werken met mensen geeft mij voldoening en maakt mij een tevreden mens. ‘Durven doen wat raakt’, daar sta ik voor. Het in de wereld zetten van je dromen, ideeën en idealen vind ik belangrijk en het maakt me blij hier iedere dag mee aan de slag te zijn. Met Stronk bied ik die kans aan mezelf en aan anderen: daar ben ik erg trots op!

rsz_stronk_jorus

We hebben een eigen vrijplaats gecreëerd

Stronk is ontstaan uit onze eigen idealen en gerealiseerd met onze eigen financiële middelen. Steun je ons in onze missie of kun en wil je iets voor ons betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!
maps